Skåne

Här hittar du alla olika Skånes ridklubbar.

Städer

Malmö

Den här ridklubben har en ridskola för alla åldrar och grupper med olika inriktning och kunskapsnivå. Även så har de en speciell handikapps verksamhet. De bedriver också tävlingsverksamhet från klubbnivå till regionala i dressyr och hoppning. Även så är klubben bildad 1920 och är en av Sveriges största ridklubbar med ungefär 600 medlemmar. Samt så har de en yta på ungefär 10.000 kvadratmeter där de har plats för minst 75 hästar.

Priser

 Läs mer…

Helsingborg

Denna föreningen som verkar för att främja ridsport som motion, folksport och tävlingsidrott. De vill också att det ska vara en mötesplats för alla hästintresserade oavsett ålder. Deras anläggning invigdes 1995 och då ansågs de som en av Europas mest moderna anläggningar. De bedriver träning inom både dressyr och hoppning för alla nivåer.

Priser

 Läs mer…

Lund

Lunds ryttarförening grundades år 1946 och har förnuvarande över 800 medlemmar. De kommer över 500 elever i veckan och rider. De har ett ridskolestall för 41 hästar, samt ett medlemsstall för 39 hästar. De har även 2 uteridbanor, samt både grus och gräs hagar i olika storlekar. Det stora ridhuset är 25 x 78 meter, det lilla är 20 x 60 meter.

Priser

 Läs mer…